راهنمای خرید منبع تغذیه
راهنمای خرید منبع تغذیه
هنگام انتخاب و خرید منبع تغذیه، لازم است مشخصات فنی محصول را به خوبی درک کنید، تا بتوانید یک منبع تغذیه مناسب شرایط و نوع پروژه تان انتخاب کنید، تا پروژه های خود را به خوبی اجرا کنید و متحمل هزینه های اضافی نشوید. راه های ارتباطی موجود در سایت، به شما این امکان را میدهد تا قبل از خرید، از متخصصان مجرب ما به صورت رایگان مشاوره بگیرید.
نوع عملکرد منبع تغذیه (خطی یا سوئیچینگ)
منبع تغذیه می تواند خطی باشد، با استفاده از یک تنظیم کننده ولتاژ خطی، یا منبع تغذیه حالت سوئیچ باشد. هر دو نوع به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند، اما اغلب به دلیل ویژگی های متفاوتی آنها کاربردهای متفاوتی دارند..
مواردی که برای خرید منبع تغذیه باید در نظر گرفت به شرح زیر میباشد:
1. قیمت منبع تغذیه
قیمت، تاثیر زیادی در خرید شما دارد. در واقع شما به اندازه میزان بودجه ای که برای خرید منبع تغذیه دارید، میتوانید مدل های که در رنج قیمتی مد نظر شما نیست، را حذف کنید، با این کار انتخاب آسان تری خواهید داشت. در عین حال منبع تغذیه، قطعه حساسی است و نباید کیفیت را فدای قیمت کرد، زیرا این را هم باید در نظر گرفت، با توجه به قیمت منبع تغذیه یک جنس بی کیفیت و ارزان قیمت، میتواند به سیستم، آسیب های جدی وارد کند و از آن طرف هزینه های زیادی برای شما به بار آورد.
2. برند منبع تغذیه
برند دلتا و زیمنس جزو برند های معتبر و شناخته شده در بازار هستند که دارای کیفیت بالایی و استاندارد های مد نظر مشتریان هستند .دیگر برند موجود در بازار برند امرون هست که با وجود کیفیت خوب و قیمت مناسب جزء برند های معتبر شناخته شده است و برند ادیسون با وجود اینکه کمتر شناخته شده است اما به دلیل کیفیت خوب و قیمت مناسب تری که نسبت به دیگر برند ها دارد و در عین حال، کارایی بالا، در سال های اخیر، توجه مهندسان را به خود جلب کرده است و به خصوص در بازار ایران، جایگاه خوبی به دست آورده است.
3. خدمات گارانتی و پشتیبانی محصول
4. حداکثر توان خروجی منبع تغذیه
باید هنگام خرید منبع تغذیه به حداکثر توان خروجی آن توجه کرد. تمامی منابع تغذیه دارای حداکثر توان خروجی هستند که نشان دهنده قابلیت آنها برای تغذیه پاور های دیگر است و از ۱۰۰ تا ۸۰۰ وات، ۱۰۰۰ و بیشتر از ۱۰،۰۰۰ وات متغیر است.
5. میزان بار متصل به منبع تغذیه
یکی دیگر از مشخصات مهم منبع تغذیه “تنظیم بار” است. مشخص شده است که وقتی باری به خروجی منبع تغذیه اضافه میشود، ولتاژ در پایانه ها میتواند اندکی کاهش یابد. این مطلوب نیست زیرا ولتاژ خروجی باید در حالت ایده آل، دقیقاً ثابت بماند.
تغییر بار منبع تغذیه، معمولاً به عنوان یک تغییر بر حسب میلی ولت یا به عنوان درصد حداکثر ولتاژ خروجی ذکر میشود. معمولاً ممکن است چند میلی ولت (مثلاً 5 میلی ولت) یا 0.01٪ برای تغییر بار پله از 0 تا 100 درصد بار باشد. معمولاً برای یک ولتاژ خط ثابت و در دمای ثابت ذکر میشود.
6.پایداری دما منبع تغذیه
دما، یکی از دلایل اصلی تغییر شرایط مدار است و در مورد منابع تغذیه، هم منبع تغذیه خطی و هم منبع تغذیه حالت سوئیچ، میتواند باعث تغییر در ولتاژ خروجی شود. از آن جایی که ابزارها در محیط های صنعتی، شرایط محیطی مختلفی را تجربه میکنند، که ممکن است دمای خیلی پایین یا بالایی داشته باشد و برای ما مهم است که همه ای شرایط، سیستم، به خوبی به کار خود ادامه دهد و اختلالی در سیستم به وجود نیاید.
7.کابل های منبع تغذیه
قبل از خرید منبع تغذیه صنعتی، بهتر است از وجود کابلهای مورد نیاز برای کار با منبع تغذیه در داخل آن اطمینان حاصل کنید، زیرا برخی از برند های منابع تغذیه کابلهای مورد نیاز خود را درون دستگاه قرار نمیدهند و برای راهاندازی آنها باید کابلهای مربوطه را به صورت جداگانه تهیه فرمایید.
8.مشخصات ولتاژ و جریان منبع تغذیه
از نظر ولتاژ خروجی، منبع تغذیه ممکن است ثابت باشد یا خروجی قابل تنظیم داشته باشد. باید بررسی شود که منبع تغذیه، خروجی ثابت یا متغیر دارد. اگر منبع تغذیه خروجی ثابتی داشته باشد، میتوان تنظیم کوچکی انجام داد و اگر ولتاژ مورد نیاز دقیقاً مطابق با ذکر شده در کاتالوگ نباشد، ممکن است لازم باشد بررسی شود که میتوان آن را به مقدار لازم تنظیم کرد. اگر منبع تغذیه دارای محدوده متغیر باشد، باید اطمینان حاصل شود که محدوده مورد نیاز را پوشش میدهد.