در فرایندهای صنعتی، وزن عامل خیلی مهم و تعیین کننده ای است. مثلا شما نیاز دارید وزن یک چیز را بدانید و یا با اندازه گیری و بررسی وزن، به وجود و یا عدم وجود یک جسم پی ببرید و یا تغییرات وزن را در بازه های زمانی مختلف لازم داشته باشید… برای همه این ها، شما نیاز به یک لودسل دارید، تا پروژه را به نحو احسن پیش ببرید.
در این مطلب بیشتر قصد داریم شما را به طور کامل با نحوه سیم بندی لودسل آشنا کنیم. اگر بخواهید اطلاعات بیشتری در مورد لودسل ها به دست بیاورید و با برندهای مختلف لودسل آشنا شوید و همه آن چیزهایی را که برای خرید لودسل نیاز دارید را بدانید، میتوانید مقالات دیگری که متخصصان ما برای شما آماده کرده اند را بخوانید. که بعدا به آن ها هم اشاره خواهیم کرد.
در این مطلب می خوانیم...
لودسل چیست؟
لودسل در واقع، وزن را اندازه گیری می کند و آن را با تبدیل کردن به سیگنال های الکتریکی قابل خواندن، برای سایر تجهیزات میفرستد.
برای شناخت بهتر لودسل و انواع آن میتوانید به مطلب زیر مراجعه کنید:
لودسل چیست؟ اطلاعات کامل و خرید انواع لودسل…
انواع لودسل
گفتیم که لودسل نیرو را به سیگنال های قابل خواندن تبدیل میکند. لودسل در واقع این کار را به شکل های مختلف انجام میدهد، که انواع لودسل، با توجه به این روش ها متفاوت است.
لودسل های هیدرولیکی ( Hydraulic Load Cell)
لودسل های هیدرولیکی، با استفاده از سیالاتی مثل آب و روغن کار میکنند.
این مدل لودسل، دارای سیلندر و پیستون است، که میزان فشار را با استفاده از حرکت پیستون مشخص میکند. به علاوه، این مدل لودسل،سنسور بوردون دارد و با خاصیت فنری، یا دیافراگمی، تغییر فشار را سنس می کند.
لودسل های پنوماتیکی ( Penumatic Load Cell)
لودسل های پنوماتیکی، از فشار هوا، برای سنس کردن وزن استفاده میکنند. این نوع لودسل، یک دیافراگم الاستیک دارد، که به سطح سکویی که در آن وزن اندازه گیری میشود، وصل شده است و با توجه به میزان فشار هوایی که به دیافراگم وارد شده، وزن را اندازه گیری میکند.
لودسل خازنی ( Capacitance Load Cell)
این لودسل همان طور که از نامش پیداست، با توجه به تغییر ظرفیت خازن، وزن را اندازه میگیرد.
لودسل استرین گیج ( Strain Gauge Load Cell)
استرین گیج محبوب ترین و پرمصرف ترین نوع لودسل است. این لودسل با تغییر شکل کرنش سنج (ها) _یا همان استرین گیج_وزن یا نیروی وارد شده را میسنجد.
سیم بندی لودسل
سیم بندی لودسل چگونه انجام می شود؟
یکی از چیزهایی که مهندسان برق و الکترونیک و افراد صنعتی، زیاد با آن سروکار دارند، سیم بندی لودسل است، که متاسفانه خیلی هم اطلاعات جامعی را در اینترنت در مورد آن پیدا نمی کنید و این ممکن است، باعث سردر گمی شما بشود. به همین دلیل قصد کردیم، در این مطلب، اطلاعات کامل را برای سیم بندی لودسل به شما بدهیم، تا برای کار با آن به مشکل نخورید. چون کوچکترین خطایی در سیم کشی، میتواند، باعث ایجاد نویزهای شدید شود و به سنسور ها و بقیه ابزرهای شما آسیب های جبران ناپذیری وارد کند.
قبل از نصب لودسل باید بدانید..!
خب برای شروع کار سیم بندی لودسل، اول لازم است آن را با
نوع ورودی Differential اندازه گیری کنید، نه با نوع ورودی single ended
دوما باید مشخص کنید که آیا دستگاه A/D شما (PLC، متر یا DAS) می تواند با ورودی دیفرانسیل پیکربندی شود یا نه.
بعد از آن، از یک منبع تغذیه تنظیم شده، برای تحریک سنسور استفاده کنیم. اگر منبع تغذیه نویز داشته باشد، یا به درستی تنظیم نشده باشد، سنسور هم نویز خواهد داشت و یا حرکت می کند. بعضی از بردهای A/D خود دارای منبع تغذیه تنظیم شده هستند، با این وجود ممکن است شما نتوانید بیشتر از یکی دوتا سنسور را به آن متصل کنید. بردهای Plug in معمولا اتصال 5 ولت را ارائه میدهند، اما این برای تحریک سنسور پل مناسب نیست.
بهترین کاری که در خصوص تغذیه می شود انجام داد، این است که بیاییم یک منبع تغذیه کاملا ریگولاته شده که بتواند جریان تمام سنسورها را تنظیم کند، بخریم و در سیستم از آن استفاده کنیم.
نکته دیگر این که قسمت هایی از سازه که قرار است روی لودسل قرار گرفته شوند، کاملا بررسی شوند؛ چون احتمال دارد، تلرانس های ساخت و خطاها و اختلاف های معمول در پروژه های عمرانی باعث شود به انجام عملیات اجرایی روی سازه ها نیاز پیدا کنیم.
و اما نحوه سیم بندی لودسل ...
حالا که با نکات مهم نصب لودسل به خوبی آشنا شدید، بدون فوت وقت، سراغ سیم بندی لودسل می رویم:
دیاگرام زیر، به شما نشان می دهد که ساختار درست اتصال یک لودسل به ورودی دیفرانسیل چگونه است. اما حتما در نظر داشته باشید که اگر بیشتر از یک لود سنسور به منبع تغذیه وصل باشد، فقط کافیست که اتصال به زمین را به یکی وصل کنید؛ در غیر این صورت، ممکن است یک حلقه ایجاد شود و نویزهای زیادی ایجاد کند.
همچنین باید از این بابت مطمئن باشید که از قبل، منبع تغذیه، اتصال به زمین دیگری نداشته باشد.
رنگ سیم های لودسل
دانستن کدهای رنگ سیم برای یک لودسل، برای اطمینان از اتصال درست آن بسیار مهم است. کدهای رنگ، بین سازنده های مختلف متفاوت است و معمولا کدگذاری در گواهی کالیبراسیون لودسل، ارائه میشود. بنابراین توجه به کد رنگی ای که خود شرکت سازنده ارائه کرده است، باعث میشود که کاملا مطمئن باشیم که سیم بندی درست و بهینه انجام شده است و از خروجی دارای خطا و نامنظم جلوگیری می کند.
برای خرید لودسل هنوز سردرگمی؟!
میتونی برای انتخاب لودسل مورد نیاز، مطلب زیر رو بخونی:
لطفا سوالات و نظرات خودتون رو از قسمت ارسال دیدگاه، با ما در میون بذارید 🙂